Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Wisła Amp Futbol idzie przez rozgrywki jak burza

Wisła Amp Futbol idzie przez rozgrywki jak burza

Duże głazy spadły na drogę w Ojcowie. Skały kruszą się i tworzą groźne sytuacje

Duże głazy spadły na drogę w Ojcowie. Skały kruszą się i tworzą groźne sytuacje

Polecamy

Trwają matury 2024. Zobacz harmonogram i najważniejsze informacje

Trwają matury 2024. Zobacz harmonogram i najważniejsze informacje

Matura 2024 z rozszerzonego angielskiego trwa. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Matura 2024 z rozszerzonego angielskiego trwa. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Tygodniowy przegląd prasy w Pszowie, (5.05-11.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Pszowie, (5.05-11.05.2024)